Szőnyeg tisztítás otthon

Hogyan vásároljunk szőnyeget?
2017.06.27.
Bútor felújítás
Ne dobd ki a kopott bútort! Újjávarázsolhatod őket kemikáliák használata nélkül
2018.08.15.
Mind

Szőnyeg tisztítás otthon

Trend padló középszőnyeg

Trend padló középszőnyeg

Nagyanyáink anno nem bonyolították túl a dolgot: kivitték az udvarra a koszos szőnyeget, rádobták a kerítésre, megnapoztatták mindkét oldalát, majd porólóval jól megpüfölték-ez egyébként jó módszer lehet stressz levezetésére is 😊

Aki nagyon maximalista volt, mosószerrel és súrolóval átmosta, bő vízzel, slaggal öblítette. Nagy munka volt ez különösen akkor, amikor óriás méretű szőnyegről volt szó-de a végeredményért megérte.
Ezt a fajta tisztítási technikát azonban sajnos nem minden típusú szőnyeg viseli jól-károsodás nélkül.
Ha mi is otthon szeretnénk szőnyeget tisztítani, előtte érdemes körüljárni a dolgot:- Milyen a szőnyeg anyaga, típusa, a szennyeződés fajtája?
Ajánlunk néhány tisztítási módszert:

1. Az extrakciós eljárást jóformán mindenki ismeri, csak éppen nem ezen a tudományos néven. Ez ugyanis a tisztitás takarítógéppel. Ugye így már ismerős?

Trend padló középszőnyeg

Trend padló középszőnyeg

Kipermetezi a vegyszeres vizet a szőnyegre, feloldódik a szennyeződés, majd a koszos vizet visszaszívja a takarítógép egy külön tartályba. Van a takarítógépeknek ipari változata is, itt az a különbség, hogy nagyobb teljesítménnyel dolgozik: nagyobb nyomással permetezi be a gép a vegyszeres vizet, és nagyobb szívóerővel szívja vissza. Ebben az esetben gyorsabban is szárad a szőnyeg, mert kevesebb víz marad benne.

2. A második eljárásnál samponozunk is. Egy súrológép kell hozzá, aminek cserélhető fejei vannak. Először rakjuk fel rá a samponozó kefét, öntsük tele a tartályát tisztítószeres vízzel, majd dörgöljük át a szőnyeg felületét. Egy egyenletes habos réteg képződik rajta- a hab elszíneződése utal a szennyezettségre. Menjünk át a szőnyegen a hengerkefés fejjel is, majd jöhet a takarítógép. Öblítsük át vele a szőnyeget, így eltávolítjuk a szennyeződött vizet.

3. Ha nincs idő, vagy megfelelő körülmény a szőnyeg nedves tisztításához, akkor válasszuk a száraz tisztítást. A száraz poros eljárással a szőnyegen egyenletesen szét kell szórni az erre a célra kifejlesztett port, jól bele kell dolgozni a szőnyegbe. A por magába szívja a szennyeződést, csak annyi a dolgunk, hogy alaposan porszívózzuk ki a szőnyegből, és kész 😊

Szőnyeg vásárlás előtt áll?  Azért vagyunk, hogy a legjobbat kapdja!

Kérdése lenne?

Írjon nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre vagy kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat!

Nagyszerű, elolvasta! Megköszönjük, ha megosztja a világgal is! 😉

Comments are closed.