Laminált padló lerakás sajátkezűleg
Laminált padló lerakás házilag
2019.12.02.
Kerma műbőr és textil falpanelek – Sokoldalú belső falburkolatok a modern otthonokba
2023.04.14.
Mind

Mi az SPC padló?

Mi az SPC padló 2

Az SPC padló egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező meleg burkolat. Rendkívül strapabíró mely a merev magnak köszönhető. Extrém körülmények között is mérettartó,  így nyugodtan felhasználható olyan helyeken ahol sok nedvesség vagy páratartalom éri. Ilyen lehet a konyha és fürdőszoba, esetleg pince. Gyakorlatilag egy kő őrlemény, melyet egyéb hozzáadott adalékanyaggal kombinálva állítanak elő, így egy rétegelt burkolat jön létre, mely utánozza a természetese anyagokat, például a fa vagy kő megjelenését.

Mi az SPC padló tulajdonsága:

  • vízálló
  • kopásálló
  • karcálló
  • klikkes kivitel
  • ellenáll az extrém körülményeknek

Az SPC padlók a formatervezés, a minták és a színek széles skálájában kaphatóak, így sokféle esztétikai lehetőség kínálkozik a különböző belső stílusokhoz.

Mi az SPC padló 3

Mi az spc padló felhasználása:

Ez a burkolat nagyon sokoldalú. A mérsékelten igénybevett helyiségektől kezdve az igazán forgalmas  közületi felhasználásig. Lakásokba, házakba akkor választják például, ha padlófűtés van, mert nagyon jó a hővezető képessége. Ezt a tulajdonságot az erre alkalmas alátétekkel még fokozni lehet. Továbbá 100%-ban vízálló. Ez a tulajdonság fontos lehet egy nagyobb családnál, ahol esetleg több gyermek is él és nagyobb eséllyel fordulnak elő „balesetek”! Előszeretettel választják még állatbarát ügyfelek, mert a házi kedvencek mellett roppant praktikus.

A vízállóság tekintetében egyre többen választják fürdőszobába hideg burkolat helyett. Az spc padlóhoz csak alátét és szegély kell. Egyszerű klikkes kivitelezése nem igényel különösebb szerszámot és szaktudást sem. Nézd meg a lerakási videót.Ezen tulajdonságai miatt árban sokkal kedvezőbb mint egy hidegburkolat!

Ezek a burkolatok falra is tehetőek akár úgy, hogy a meglévő csempét takarjuk el vele. Az anyag tulajdonságai miatt alkalmas zuhanykabin burkolására is. Nézd meg a videót a kivitelezésről.

Mi az SPC padló 4

Közületi felhasználásra az extrém kopásállóság az egyszerű és gyors kivitelezés és az esztétikus megjelenés miatt választják.

Az SPC padló gyártók:

Itt szeretném megjegyezni, hogy mint minden területen a kínai „szuper” gyártók egyre nagyobb teret hódítanak ezeknek a padlóknak a gyártásánál is. Ezeket a termékeket az árukról lehet felismerni. Sajnos egy laikus nem tudja eldönteni, hogy egy neves európai gyártó és egy kínai között mi a különbség. Ezzel nem ledegradálni szeretném a kínai gyártást, de mint más területen bizonyított, ha valami sokkal olcsóbb az biztos, hogy az esetek döntő többségében rosszabb minőség is!

A kompozit anyagoknál nem mindegy, hogy a gyártás során milyen összetevők kerülnek bele. Nálunk európában sokkal több és szigorúbb szabályozások vannak, amiket be kell tartani! A gyártási folyamatokat alatt felhasznált anyagokat és folyamatok követhetőségét és a szavatosságot is garantálni kell.

A Wineo egy német gyártó, mely rengeteg innovációval rendelkezik. Náluk az SPC-t Rigidnek hívják. A Rigind(merev) kivitelű padló a klikkes design burkolat egy változata. Elasztikus termékmag helyett, kemény hordozóelemet használnak a merev kivitelű padlókhoz. Ez jobb formát és zárási stabilitást biztosít a padlónak. Az intelligens termékkonstrukciónak köszönhetően a Wineo Rigid lényegesen erősebb, mint a klasszikus, elasztikus padlók, ugyanakkor kíméletes az ízületekhez, hangelnyelő és kellemesen meleg a lábnak.

A másik általam kedvelt gyártó a belga Quick Step. Az ő SPC padlójuk egy SPC-WPC keverék, melyet Alpha vinylnek hívnak. Az Alpha vinyl ultra-erős magját egyedülálló védőfelülettel ötvözi. A Stain and Scratch Guard technológiával ellátott lezárt felső rétegnek köszönhetően, sok éven át élvezheted a padlódat. Ez a réteg kiváló védelmet biztosít a karcolásokkal, foltokkal, szennyeződésekkel és kopásnyomokkal szemben. A Quick-Step a Uniclic telepítőrendszer feltalálója, amely ma a szabványos klikkes megoldással telepíthető rendszer.  A klikk rendszerük egy hihetetlen egyszerű pattintátos megoldás, melyre teljes élettartam garanciát vállalnak.

 

Amennyiben hosszú távra terveztek és minőséget kerestek, akkor a fentebb említett gyártókat válasszátok, mert olyan garanciákat és anyagokat kaptok, amivel biztosan meg lesztek elégedve!

SPC padlóinkat itt találjátok: SPC padlók

Comments are closed.