Ismerkedj meg a szőnyeg típusokkal!
2017.06.13.
Hogyan vásároljunk szőnyeget?
2017.06.27.
Mind

Mielőtt szőnyeget választasz, erre figyelj oda!

Kiválasztás

Első lépében határozzuk meg, hogy milyen helységben szeretnénk a padlószőnyeget használni. Szem előtt kell tartanunk, hogy a felhasználási területen milyen igénybevételeknek lesz kitéve a szőnyeg. A szőnyeg minősége mindig feleljen meg a célnak. Egy irodai és egy hálószobai szőnyeg között sok különbség van. A két helységbe más-más típusú szőnyeget válasszunk. Az anyag-összetételét ellenőrizzük! Ebben, ha elbizonytalanodtál természetesen mi segítünk Neked.

Második lépésként mérjük fel a szobát, ahová a szőnyeget szánjuk. Vásárlás előtt legyünk tisztában azzal, milyen méretű szőnyeg fér be a helységbe. Árajánlatot is így tudunk kérni.

Előnyök

Legelső példának a hő- és hang szigetelését emelnénk ki. Télen igencsak kellemes a puha és meleg szőnyegen sétálgatni. Tovább fokozhatja ezt a szőnyegpadló és a padlófűtés kombinálása! Családi háznál sokat számít a hőérzet, mivel nagyon nehéz felfűteni a lakást. Panellakásban pedig a hangszigetelését az alattunk lakók kiváltképp élvezhetik, porszívózásnál, vagy ha szétgurulnának az üveggolyók abból ők nem fognak hallani semmit. Na de hogy ne csak az alattunk lakók járjanak jól, hanem mi is, gondoljunk csak bele, ha valamit leejtünk, akkor az a puha szőnyegre esve kevésbé sérül meg.

A szoba dísze a szőnyeg, legyen az akármilyen színű, anyagú. Ára pedig kedvezőbb, mint más burkolaté. Bátran merjünk különlegesebb darabokat is választani!

Tévhit, hogy a szőnyegpadló allergiát okoz. A szálakon megülő por válthat ki allergiát, azonban jó hír, hogy erre is van megoldás. A egyes szőnyegeknél, a szőnyegszál portaszító réteggel van ellátva. Vagy ott vannak például a kukorica rostból készült szőnyegpadlók, amit porallergiában szenvedők is vásárolhatnak.

Sokterű felhasználás

Különleges szőnyegek nem mindennapi helyekre! Tudtad, hogy vannak olyan szőnyegek, amit konyhába vagy fürdőszobába helyezhet el? A kültéri szőnyegek egyik előnye, hogy sokkal könnyebben tisztítható. Ma már nagyon sok színből és mintából tudunk választani.

Hátulütők

Tisztítás bizony időigényesebb minél hosszabb szálú a szőnyeg annál nehézkesebb. Szerencsére ma már olyan jó tisztítószerek, amivel a kezeletlen szőnyeget is könnyedén foltmentessé varázsolhatjuk.

Az egyik félelem a szőnyeggel szemben, hogy a bútorok nyomot hagyhatnak rajta. Ennek megóvása érdekében az igényesebb szőnyegpadlók anyag szálai speciális kezeléssel készülnek el.  A különleges kezelésnek további előnyei is vannak, például a friss, nedves és makacs foltokat könnyebb eltávolítani egy nedves szivaccsal. A szálló port és a szennyeződéseket a speciális szőnyeg taszítja.

Kérdésed lenne?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre vagy kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat!

 

Nagyszerű, elolvastad! Oszd meg a világgal is! 😉

Comments are closed.