Parketta színek kiválasztása

haro vízálló laminált padló fürdőszobába
Vízálló laminált padló a fürdőszobában
2019.06.18.
Laminált padló méretek választása
Laminált padló méretek
2019.10.16.
Mind

Parketta színek kiválasztása

Parketta színek kiválasztása

A parketta színek kiválasztásánál alapvetően az alapanyagok, azaz a fa típusa közül kell válogatnunk. Amikor parketta színek között válogatunk, feltétlen tudatában kell lennünk azzal, hogy a természetes faanyag színe az idővel változik. A natúr alapanyagú parketta tulajdonképpen velünk változik, öregszik vagy érik a lakásban. A világosabb színek is sötétednek, és kicsit sárgulnak az évek alatt. Ez az öregedés azonban inkább hozzátesz a ház design-jához, mint elvesz tőle. A parketta érése, úgy mint az idősödő családtagok érett bölcsessége, csak értéket teremt otthonunkban.

Pár dolgot azonban érdemes átgondolni a fa parketta színekről. Életreszóló döntést kell hoznunk, hiszen a valódi fa parketta egy életen át fog szolgálni minket a lakásban.

A fa természtes szépsége különleges hangulatot hoz otthonunkba

Bármilyet is választunk a parketta színek közül, a természetes fa melegsége és hangulata mindenképpen beköltözik majd otthonunkba. A parketta nemcsak a szemünknek, de a lábunknak is az otthonosság és melegség egyedi hangulatát nyújtja. A természet alkotta fa az egyik legjobb szigeteléssel bíró anyag a padlóburkolatok között. Valójában hétszer olyan jó a szigetelése mint a kerámia lapoknak, és sokszorosa a vékony vinyl vagy laminált lapoknak.

De mi lesz a erdők védelmével és a környezet tudatossággal?

A kérdés nagyon jó. Ne felejtsük el, hogy a fa az egyik leginkább környzetbarát anyag az építőiparban található alapanyagok közül. Partnereink által kínált parketták faanyagának nagy része Svédországból származik, ahol különös gondot fordítanak az erdőgazdálkodásra, és azon kevés országok közé tartozik, ahol a mostani faállomány 60%-kal több, mint száz évvel ezelőtt.

Parketta színek közül világosat vagy sötétet válasszunk?

A választás előtt tudnunk kell, hogy a sötét padló melegséget és drámai hatást kölcsönöz a helyiségnek, a semleges színek kitünő háttérként szolgálnak a különleges design elemek kihangsúlyozásához, míg a világos színek fénnyel árasztott és tágas tereket hoznak létre. Természetességüknek köszönhetően a minimalista stílusú helyiséget finommá teszik, míg a rusztikus designt tovább gazdagítják.

A megunhatatlan fehér

A fehérre pácolt parketta és a világos falak a végtelen tér érzetét keltik bennünk. Ha a parketta színek közül a fehérre esik a választás, akkor biztosan növelni fogjuk a helyiség térérzetét.

A világos padló visszaveri a fényt és még világosabbá, légiessé és tágassá teszi a teret. A fehér pác alól előtűnő eredeti fa erezete a természetességet és nyugalomat áraszt.

Parketta színek-Fehér

Semleges, pasztel parketta színek

Semleges színekből is rengeteg választék van a piacon.
A pasztel színeknek most megint reneszánszát éljük. Ezek a különböző árnyalatú, világos színek természetes fénnyel világítják meg a szoba berendezését, és kiváló kontrasztot nyújtanak egy-egy fontos desing elem vagy bútordarab kihangsúlyozásához.

Parketta színek-Semleges

Szürke, a legújabb trend

A szürke mostanában az egyik leggyakrabban választott parketta színek közé tartozik mind az ötven árnyalatában.
A szürkére pácolt tölgy egyedi, patinás hangulatot kölcsönöz a helyiségnek, és azt az érzetet kelti bennünk, mintha ősidők óta, több generáción keresztül a ház szépségét növelte volna. A szürke egy olyan szín, ami minden egyéb színnel könnyen kombinálható.

A sötétbarna parketta színek

Semmi nem adja azt a melegség érzetet, mint egy sötétbarna fa parketta. A sötét, rusztikus, klasszikus parketták nagyon hangulatosak.
Bár a sötét parketta színek elszívják a fényt, ugyanakkor nagyon otthonossá teszik a szobát. A gazdag, föld színek tökéletes háttért nyújtanak a tradicionális vagy a modern design mellé is. Soha nem mennek ki a divatból, és mindig stílusos, trendy környezetet biztosítanak.

Parketta színek-Sötét barna

Az otthonunk a legintimebb szférája az életünkben. Ez az a hely, ahol kiengedhetjük a gőzt, ahol feltöltődhetünk. Itt tudunk szórakozni és együtt lenni a szeretteinkkel. Nagyon fontos, hogy ez a tér reflektáljon a benne élőkre.

A legjobb tanács a parketta színek választásával kapcsolatban, hogy hallgass a szívedre, és az objektív döntések helyett próbálj meg inkább hangulatokat választani. Keresgélj, válogass, és egy idő után érezni fogod, hogy melyik az az árnyalat és színvilág, ahova minduntalan visszatérsz. Valószínűleg az lesz a tökéletes választás.

Laminált padlóink itt találhatók:https://trendpadlok.hu/termekeink/laminalt-padlo/

Fa parkettáink itt találhatók:https://trendpadlok.hu/termekeink/fa-parkettak/

 

Comments are closed.