Padlóburkolatok a konyhában

Hideg vagy meleg színű parketta a Wineo-nál
Hideg, vagy meleg színű burkolatot válasszunk?
2018-08-24
Trendpadlók hálószoba
Ugye fontos a pihenés?
2018-09-14
Mind

Padlóburkolatok a konyhában

Padló burkolat konyhába

Lepadlózzunk?Padló burkolat konyhába

Amikor azon gondolkodunk, vajon melyik fajta burkolatot válasszuk a házunk legforgalmasabb helységébe, három fő szempont dominál: praktikum, esztétika és ár-érték arány. Ebben a hármasban kell egyensúlyt találnunk, ha burkolatot keresünk a konyhánkba. Összeszedtünk néhány gondolatot, melyek segíthetnek a döntésben:

Ha konyhát tervezünk, az anyagok és a felületek átgondolt kiválasztásán nagyon sok múlik. Ekkor dől el ugyanis, hogy össze tudjuk-e hangolni az elképzeléseinket design terén a gyakorlatiassággal. illetve, hogy a jövőben milyen karbantartást, ápolást igényel majd a burkolat, és hány évre tervezhetünk vele.
A legtöbb padlóburkolat a kellemes látványt minimális karbantartással és hosszú élettartammal ötvözi, nagyon helyesen, hiszen egy konyhában ezek a legfontosabbak. Mivel látványos helyiségről van szó, mindenki olyan burkolatot szeretne, amelyben minden a helyén van, minden illik mindenhez. Vásárláskor mindig gondoljuk át, mi a praktikus és szép.

A fa– és a kerámiaburkolat szinte bármilyen stílusú konyhában jól mutat, a kő inkább a modern stílusú helyiségekbe illik. A minimalista stílusú lakásokba ajánlható a beton és a műgyanta. Mindenképpen nézzünk utána pl. a kiválasztott anyag tisztán tarthatóságának, kopásállóságának. Mennyire nyüzsög a család, milyen gyakran kell takarítani.

Az is szempont, hogy kényelmes legyen. Ha gyakran, órákon át sütünk-főzünk, a puhább hatású anyagok mellett érdemes dönteni. Sokan a konyhában is mezítláb, zokniban járkálnak- az ilyen stílusú embereknél praktikusabb, ha fa burkolatú a konyhájuk.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a választott anyag kopásállóságát sem. A modern anyagokat nagyobb igénybevételre tervezték, és ha különösen nagy a forgalom a konyhában, akkor nélkülözhetetlen a kiváló felület. Kerüljük a leárazott, hibás, sérült termékeket: ezeket nagy eséllyel néhány év múlva le kell cserélni, mert elkopnak, sérülnek, tönkre mennek.

LLaminált padló a konyhában

Laminált padló a konyhában

A fa meleg hatású és kényelmes a konyhában is, azonban vannak bizonyos fafajták, melyek célszerűbbek a konyhában a többinél. A tölgy, a juhar, a kőris, a teakfa és a bambusz tartósabbak, mint a puhafenyő vagy a cseresznye. Ha lekezeljük lenolajjal,  vagy viasszal a fapadló gyönyörűen ragyog.

A kiváló minőségű, felületkezelt padlóburkolatok egyre népszerűbbek. Ezeket könnyű karbantartani, a kicsöppenő víz, a zsiradék, a lecsapódó pára sem jelent gondot. Fa padlóburkolóból mindenképpen a legnagyobb kopásállóságú, kemény, felületkezelt típus mellett döntsünk.

A laminált padló speciális szerkezetének köszönhetően kevésbé érzékeny a nedvességre és a párára, mint a tömör fa, és olcsóbb is annál. Ebből is nagy kopásállóságú változatot válasszunk a konyhába.

A Vinyl padló rugalmas, minimális karbantartást igénylő, könnyen lerakható, tartós anyag, széles szín- és mintaválasztékban kapható. Járásra a kőnél és a kerámiánál puhább, kényelmesebb.

Anyaga hasonló a nálunk PVC-ként ismert tekercses termékekéhez, de annál merevebbek, felépítésük más, ezért tulajdonságaik is eltérnek a hagyományos PVC burkolatétól. A kevesebb adalékkal dúsított anyag, valamint a gyári felületkezelés rendkívül ellenállóvá teszi – karcálló, UV álló, folttálló felületet eredményez, amely konyhai körülmények között komoly előny lehet.

Kérj árajánlatot tőlünk!  Mi mindenben partnerek vagyunk, hogy Neked legyen a legszebb otthonod!

Kérdésed lenne?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre vagy kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat!

Nagyszerű, elolvastad! Oszd meg a világgal is! 😉

Comments are closed.