Melegburkolás

Mi is az a melegburkolás?

Melegburkolás alatt értjük a padlószőnyegek , laminált padlók vagy parketták,

linóleum vagy PVC padlók szakszerű lerakását kivitelezését.

Padlószőnyeg:

Az 1970-es években szinte pillanatok alatt terjedt el a padlószőnyeg az egész világon: kényelmes melegségével, komfortosságával és kedvező árával pár év alatt minden más burkolatot legyőzött. Talán kár, hogy így történt, sok ember éppen a régi szőnyegpadlók emléke miatt idegenkedik ettől az egyébként különleges és komfortos burkolattól.

Parketta:

A fa már hosszú évtizedek óta az egyik legkedveltebb burkolat típus. Esztétikai értéke és pozitívumai miatt egyre több háztartásban találkozhatunk vele, gyakran választják ezt a melegburkolatot a felújítások, illetve házépítések során.Minden egyes fa más, hiszen rendkívül változatos a rajzolata. Ez egy különleges és megismételhetetlen esztétikai látványt eredményez, amely az egyik legnagyobb pozitívuma a fa parkettának. Minden otthonnak javára válik, és szinte akármelyik szobát képes varázslatossá tenni.

Laminált padló:

A múlt század 80-as évei az egész világon a szőnyegpadló aranykora volt, a 90-es években azután szinte mindenki laminált padlóval burkolt. A laminált padlóburkolatok rendkívül higiénikusak, ellenállóak és nagyon könnyen ápolhatók. A felület magas szilárdsága és zártsága következtében évekre biztosított a laminált padlóburkolatok értékállósága. A közlekedési útvonalak mentén vagy egyéb helyeken felületi kopások nincsenek.

 

Linóleum, PVC padlók:

Számos elemző véleménye szerint a következő tíz év nagy felfutói a linóleum, a parafa és a PVC lesznek. A linóleum az egyik legrégebbi „modern“ burkolatunk, mégis az elmúlt pár évben a PVC és a linóleum gyártásában olyan innovációk terjedtek el, amelyek a burkolatok anyagát, érzetét és tulajdonságait is hihetetlen mértékben meg – változtatták. A linóleum és a PVC sokak képzeletében hasonló burkolatként él, holott semmi közük sincs egymáshoz, talán kinézetben hasonlítanak némileg (innen a gyakori keveredés is). A legfontosabb különbség köztük, hogy míg a linóleum természetes anyag, a PVC mesterséges. Mindkét burkolat nagyon dekoratív, nagy kopásállóságú és tartós.

1500+

Elégedett ügyfél

5000+

Elvégzett burkolási projekt

120000m<sup>2</sup>

Felhasznált alapanyag

Árak

Laminált parketta lerakás  (szegélyezéssel)                                          1200-1500Ft/m2

Fa parketta lerakás (szegélyezéssel)                                                     1600-2500Ft/m2

Ragasztós vinyl padló lerakás(szegélyezéssel)                                   2000-2200Ft/m2       

Klikkes vinyl padló lerakás (szegélyezéssel)                                     1500-1800Ft/m2

Vinyl ragasztása falra                                                                            3500-4000Ft/m2

Padlószőnyeg lerakás (szegélyezéssel)  ragasztás nélkül          650-950Ft/m2

Padlószőnyeg lerakás (szegélyezéssel) ragasztva                    850-1250Ft/m2   

Pvc lerakás (szegélyezéssel) ragasztás nélkül                             750-950Ft/m2

Pvc lerakás (szegélyezéssel) ragasztva                                       850-1250Ft/m2

Ipari pvc,linóleum lerakás (szegélyezéssel) ragasztva                    1600Ft/m2

Régi padlószőnyeg, pvc, linóleum eltávolítása                                    600Ft/m2

Régi laminált padló eltávolítása                                                             600Ft/m2

Az árak tájékoztató jellegűek és az Áfát nem tartalmazzák!

Ajánlatkérés: +36304910968

info@trendpadlok.hu

Padlótervezés

 

Aki eldöntötte, mit akar megváltoztatni a lakásban, általában óriási kísértést érez, hogy azonnal belevágjon a munkába. A felújítás átalakítás jóleső munka , hasznos idő- és pénzbefektetés, de költséges rémálom is lehet, amely elrabol a szakmánktól, tönkreteszi a családi életünket, talán még az egészségünket is. A felújítás gondos tervezést és felügyeletet igényel. A tervezés azért sem mellőzhető, mert gyakran sokkal nehezebb és ezért drágább a kivitelezés mint amilyennek elsőre látszik.

Tervezés 5 lépésben :

  1. Helységeinket nem használjuk egyformán.Más tevékenységet végzünk a nappaliban mást a fürdőszobában  vagy a hálószobában. Különböző a kisvárosi és a nagyvárosi életforma. Más lehetőséget nyújt a lakótelep, a néhány lakásos társasház, a sorház vagy a családi ház. Szempont, hogy hányan és kik laknak a lakásban. A tervezés ezen szempontok összegzésével kezdődik.
  2. Felmérés. Ahhoz, hogy a 3. pontra tudjunk lépni először is tisztába kell legyünk, a méretekkel. Széllesség, hosszúság aljzategyenlőség vagy egyenetlenség. Páratartalom és nedvesség vizsgálat. Beugró falak ajtók feltérképezése. Fektetés iránya és mintavariációk lehetősége.
  3. Elképzelések és lehetőségek egyeztetése. Az igények, kívánságok részletes feltérképezése elengedhetetlen. Jó néhány lakás, családi ház tervezésének tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy sokan nem reálisan becsülik fel igényeiket lehetőségeiket. A padló tervezéskor nem számolnak a szükséges  kiegészítőkkel.
  4. Technikai részletek. Pl.: fűtésrendszer, villamosság. Meghatározó lehet a padlóválasztáskor, hogy padló vagy radiátoros fűtésünk van e. Esetleg a padlóba szeretnénk e világítást. Tv vagy telefonkábel elrejtési lehetőségek figyelembevétele.
  5. Választék és választás, az enteriőr összeállítása. Azt, hogy mit választunk, két külső tényező befolyásolja: az, hogy miből választhatunk és az, hogy mennyi pénzünk van a vásárlásra.A TrendPadlók honlapján, Facebook oldalán, illetve bemutatótermében, a tökéletes padló kiválasztásához szükséges, termékek széles skáláját nyújtja. Kínálatunkkal ki tudjuk szolgálni  a különböző igényű (fiatalabb és idősebb, modern és konzervatív ízlésű)  vásárlókat. Inspirációkat gyűjthettek Pinterest oldalunkról, hasznos videókat láthattok Youtube csatornánkon.