Vineo vízálló designpadlók
Vízálló padló-Wineo
2018.10.05.
haro vízálló laminált padló fürdőszobába
Vízálló laminált padló a fürdőszobában
2019.06.18.
Mind

Laminált padló

A laminált padlóról…

Egy széles körben használt és elismert padlóburkolat, mely már rengeteg otthont színesít megjelenésével. Igazán széles dekor választékával mindenki megtalálja a számára megfelelő padlót. Abban, hogy a legmegfelelőbb padlót válasszátok egy pár információt ismernetek kell, most ezeket próbáljuk meg összeszedni nektek.

 

Laminált padló vastagsága

Először is egy tévhitet szeretnénk eloszlatni: attól, hogy vastag még nem jobb! 🙂 Ugyanis a laminált padlóknál nem is a vastagság számít, hanem a kopásállóság. Erről a következő részben olvashatsz! De térjünk vissza a vastagsághoz. Manapság a piacon megtalálható laminált padlók 7 mm; 8 mm; 10 mm; 12 mm vastagok. A vastagság általában a panel méretektől függ. Minél keskenyebb egy panel, annál vastagabb a hordózóréteg amire nyomják. Ez a mérettartás miatt fontos. Egy lakás különböző helyiségeibe más más igénybevételnek van kitéve a laminált padló ezért érdemes a választásnál ezt is figyelembe venni.

Laminált padló kopásállósága

A Trend Padlók által forgalmazott laminált padló minimum 31-32-33 -as kopásállósági osztályzattal rendelkeznek. A számozás egy nemzetközi szabvány alapján, gyártóknak előírt szabály. Köznyelvre lefordítva a 31-es kopásállóság az lakossági felhasználáskor bármilyen helyiségben használható(kivétel fürdőszoba). 32-es kopásállóság az lakossági bármilyen(kivétel vizes helyiség) és erős közületi használatra is. A 33-as kopásállóság pedig már extra közületi igénybevételre is ajánlott.

Felületkezelések, színek

A laminált padló színét egy papírréteg adja meg melyet rányomnak a HDF hordozórétegre. Ezeket felület erezettel szokták párosítani. Létezik  a strukturált mely különböző megjelenést adó erezetet jelent. Vagy ami szerintünk a legszebb, az a eredeti fa erezet ami egy olyan hatást ad a dekornak mintha élő fa lenne. Mivel a padlógyártást is utolérte a modern technika egyes gyártók már a dekort egyenesen a HDF hordozóra nyomtatják rá digitális nyomtatóval. Így ha Te esetleg nem tudnál választani a rengeteg dekorkép közül, akkor ezzel a technikával egyedi designt is le tudnak gyártani neked. Ezzel a technikával készülnek a magasfényű padlók is.

Laminált padló a fürdőszobákba

2018-ban a gyártók már előálltak a különböző vízzárási megoldásokkal, így a laminált padlót már a fürdőszobádba is felhasználhatod.

 

A laminált padlóburkolatok népszerűsége jelentős, talán azért, mert könnyebben telepíthető és karbantartható, mint a hagyományos felületek, például a keményfa padló. Előnye lehet, hogy kisebb költséggel jár, és kevesebb készségre van szükség, mint az alternatív padlóburkolatoknál.

Válogass minőségi laminált padlóink közül, melyeket itt találsz:

https://trendpadlok.hu/termekeink/laminalt-padlo/

Kérdésed lenne?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre vagy keresd fel bemutatótermeink egyikét!

 

 

Comments are closed.