A fa parketta felületkezelései
2017-04-22
A minőségi parketta titka-Kährs
2017-04-24
Mind

Variációk egy témára – Avagy a fa padlók felületképzésének típusai

A fa egy igen sokszínű alapanyag, a különböző fajták eltérő erezettel és színnel teszik különlegessé az otthonokat. Ezek pedig még változatosabbá tehetők a felületkezelési módszerekkel, a lakkozott és olajozott burkolat egyaránt kiváló döntés.

De választhatunk az eltérő felületképzések közül is

Ugyanabból a fából a különböző módszerrel eltérő burkolat készíthető. Ha tehát kiválasztottuk a számunkra szimpatikus fajtát, még tovább árnyalhatjuk a döntésünket, így garantáltan rátalálhatunk az otthonunk tökéletes kiegészítőjére.

Lássuk tehát, milyen felületképzésekkel készülnek a különböző parketták.

A pácolt felület

A pácolással különleges fény és csillogás biztosítható a fa felületek számára. Ezzel ugyanis megmarad az alapanyag eredeti, természetes színe, csupán egy különleges borítás kerül a felületére. Amennyiben szeretjük a természetes hatású, egyszerű kiegészítőket, akkor a pácolt fapadló garantáltan tökéletes kiegészítője lesz az otthonunknak.

A kefélt felület

A kefélés módszerével a fa természetes erezete még szebbé tehető. Ezzel a technológiával a lágy vonalak tovább mélyíthetőek és finomíthatóak, ami igazán varázslatos megjelenést biztosít a fapadló számára. A burkolat rajzolata így sokkal élénkebb lesz, tehát a megjelenése élettel telibbé válik. A barázdáltság további előnye, hogy az apró sérülések kevésbé látszanak, ezért érdemes lehet a gyakran használt helyiségek (pl.konyha, nappali) burkolatának választani ezt a típust.

A kézzel kapart felület

A különböző eszközökkel, kaparó- és csiszoló kézi szerszámokkal különlegesen egyedi felületek készíthetőek. Ezzel a módszerrel erőteljes rusztikus hatás érhető el, a padlónak rendkívül karakteres lesz a megjelenése. A technológia sok időt és rengeteg kézimunkát igényel, de az eredmény igen elképesztő lesz, hiszen a padló minden egyes négyzetcentimétere rendkívül élő és természetes marad.

A fózolt szélek

A fózolás során a parketták szélét ferdén, általában 45 fokos szögben vágják le. Ennek két típusa is előfordul, ugyanis van, hogy mind a négy, de esetenként csak a két szemben lévő oldal éleit alakítják át. A különleges elkészítés hatására még hangsúlyosabbá válik a parketta természetes hatása, és a burkolat mélységet és teret ad az adott helyiségnek. Ez a típus a rusztikus stílus kedvelőinek ajánlott.

Kérdésed lenne?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre

Vagy kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat

Comments are closed.