Az összeillesztés lehetőségei
2017-04-30
A padlószőnyeg átka
2017-05-05
Mind

Padló típusok

Avagy a felület kialakításának változatai

A fapadlók rendkívül sokszínűek, hiszen azon felül, hogy több mint 10 fajtából készülhetnek, a különböző felületképzési és kezelési technológiákkal további típusok készíthetőek. Így tehát mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus megjelenést, ami tökéletes kiegészítője lehet az otthonának.

A döntés ráadásul a kivitelezés szempontjából is árnyalható

A fa padlók elemei különböző technológiával  készíthetőek, aminek következtében lehetőség adódik arra, hogy még pontosabban megfogalmazzuk milyen típusra van szükségünk.

A felület kialakítása

Léteznek olyan parketták, amelyek felületét egy réteg fa alkotja (1-strip). Ebben az esetben tehát nem több különálló darabból áll a burkolati elem, aminek köszönhetően még természetesebb lesz a megjelenése, a fa összes apró különlegessége látható marad. Az erezet részletei, a csomók, illetve a típuson belüli színváltozások mind-mind hozzájárulnak a parketta varázsához.

Egy másik változat, amikor a parketta felszínét két „szalag” alkotja (2-strip). Természetesen a készítés során úgy választják el a csíkokat, hogy azok mindegyike különleges legyen, és megmaradjon az egyedi karaktere. A típusnak több változata is létezik, hiszen a két hosszabb, vagy több rövidebb részből álló parketta elem közül is választhatunk.

A három sávos padlófelületet (3-strips) több különböző szélességű és véletlenszerűen elhelyezett fadarab segítségével hozzák létre. Ezek között találhatunk „kiegyensúlyozottabb” elrendezést, amely nyugalmat sugall; de a „káosz szerelmesei” is rábukkanhatnak a kedvükre való típust.

A „dutch pattern” felület a modern megoldások képviselője, hiszen több párhuzamos és egymásra merőleges fadarabból áll össze. Ebből a típusból is számos különböző lehetőség érhető el, így garantáltan mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus lehetőséget.

 

A fapadlók világa rendkívül sokrétű és színes, hiszen megannyi különböző típus alkotja. A képet tovább árnyalja a felület kialakítása, hiszen az 1-, 2- és 3 sávos elemek, valamint a „dutch pattern” kivitelezés egyaránt elérhető.

Kérdésed van?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre

Vagy kér HOME SERVICE szolgáltatásunkat

Comments are closed.