Ismerkedj meg a szőnyeg típusokkal!

Fa padlóburkolatok fajtái
2017-06-06
Mielőtt szőnyeget választasz, erre figyelj oda!
2017-06-16
Mind

Ismerkedj meg a szőnyeg típusokkal!

Már kiválasztottad, hogy a laskásban milyen színek domináljanak és milyen fapadlód legyen.

Na de mi a helyzet azokkal a helységekkel ahol komfortosabb lenne a szőnyeg?

A választék ma már szerencsére olyan nagy, hogy még fejtörést is okoz kiválasztani a legjobb darabokat! Sok tényező van, amiben már tudod, hogy milyen szőnyeget szeretnél, mint például a szín és forma. Aztán ott van az is, hogy milyen anyagból legyen, mennyire legyen a szála durva vagy puha, mennyire lesz időtálló és mennyit kell majd takarítani. Az utolsó két pont eléggé elveheti a kedvünket a szőnyegtől, de ne tegye. A megfelelő célra a megfelelő szőnyeget kell választani. A könnyebb döntés érdekében most egy kicsit ismerkedjünk meg vele, hogy a szőnyegeknek milyen fajtái is vannak.

Hurkolt

Ezt a típust még buklé szőnyegnek is szokták nevezni. A szőnyeg felületén zárt hurkolással kialakított szálak helyezkednek el. Jobban megfigyelve az anyagát látjuk, hogy a felületen vágatlan hurkok vannak. Ennél a típusnál az anyag merőbben ellenállóbb mindenféle hatásnak és rendkívül tartós. Anyaga lehet gyapjú vagy műszál, a tapintása nagyon kellemes. A rövid szálnak köszönhetően könnyen tisztítható. Praktikus megoldás például gyerekszobába, hálószobába. Mivel strapabíró bátran ajánljuk irodába is. A helységnek kellemes hangulatot és melegséget kölcsönöz. A hurkolt szőnyegek változatos szín- és mintakínálatban bővelkednek, könnyen megtalálható az ideális darab. Nézd meg ezeket a szőnyegeket a webshopban!

Scroll

Kialakítása sűrű szövésű, tömör padlószőnyeg filc háttal. Félig velúr és félig hurkolt technológiával kialakított anyag. Szálmagassága változó, speciálisan nyírt, felületkezelésű szőnyeg. Modern és divatos, uralja a teret. Színválasztásnál előnyösebb a sötétebb árnyalatot választani ugyanis itt már a tisztítás nehézkesebb, könnyebben szennyeződhet. A padlószőnyegeket ajánlott hetente teljesen átporszívózni, hogy minősége tartós legyen és sokáig otthonunkat díszítse. Alkalmas a padlófűtéssel is kombinálni, a végeredmény pedig nagyon kellemes.

Nyírt

A nyírt felületű szőnyegek gyártása során a tűzés folyamán a beépített pengék azonnal elvágják a letűzött hurkokat. Hőkezeléssel akadályozzák meg, hogy a szálak szétnyíljanak. A velúr szőnyegekkel ellentétben itt a szálak egyben maradnak. Kombinálható felületkezelésű kialakítás a nyírt-hurkolt szőnyeg, aminél egy előre meghatározott sablon alapján a tűzött hurkokat a gép pengéje csak bizonyos helyeken vágják el. A hurkolt rész adja ki a szőnyeg mintázatát. Puha, meleg szőnyeg, ami nemcsak dekoratív, de igazán hálás dísze is a lakásnak. Kényesebb felületű, így tisztítása időigényesebb.

Velúr

A korábban már említett velúr szőnyeg hurkolása kisebb méretű. A szálmagassága alacsonyabb, általában sűrű tűzésű. Speciális hőkezelés következtében a szálak legyezőszerűen szétnyílnak, felülete bársonyos, pihe-puha. Alkalmas irodákban ezt a típust használni. Az autókban lévő szőnyegeket,  általában velúr szőnyegből készítik.

Természetes szálú

A műszálas anyagú szőnyegeket sokan elkönyvelik, mint tartós megoldás, azonban a gyártási technológiák fejlődésével a természetes alapanyagokból készült szőnyegek is hosszú évekig foglalnak helyet lakásunkba. A természetes alapanyagú szizál, gyapjú, kókusz, kender vagy a tengerifűből készült szőnyeg magas minőségű darab. Bárhová el lehet helyezni, mindenféle variáció létezik, az adott térre a leginkább oda illő biztosan megtaláljuk. Kiválasztáskor, hogy kellően sűrű szövésű, minőségi terméket válasszunk. Tisztítása nem a szokványos, de megoldható. Nem csak azoknak ajánljuk, akik a természetet közelibb megoldásokat kedvelik. Ezeknél a természetes alapanyagú szőnyegek antiallergének. Tapintásuk durvább.

Filc

Durvább anyagú szőnyeg, amit ideális magas igénybevételű helységben használni. A filceken belül többféle típus megkülönböztethető felhasználási területétől függően. A padlófilc rendezvények, kiállítások, nagyobb rendezvényeknél használatos, a tűfilc kisebb irodákba, míg a bordás filc, ipari környezetben használatos.

Modul

Magyarországon kevésbé elterjed és ismert szőnyeg típus. A csempéhez hasonlóan, kisebb méretű darabokat magunk állíthatjuk össze. Az ideális méretű, színű és mintájú szőnyeg a saját stílusunk megvalósítása.

A lapok mérete általában 50×50 cm, de létezik háromszög alakú lap is. A variációk száma kimeríthetetlen. Anyaguk rendkívül strapabíró, előnye még, hogy ha egy mozaik lap elkopna, elpiszkolódik akkor elegendő csak egy kis részt lecserélni.

Megnéznéd, hogy milyen a színe, tapintása a szőnyegnek élőben? A Trend Padlók bemutatótermében ezt mind megteheted!

Otthonodban szeretnéd megcsodálni a szőnyegeket?

Kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat!

Kérj árajánlatot tőlünk! Segítünk Neked, hogy mit, hogyan, mennyiért! Mi mindenben partnerek vagyunk, hogy Neked legyen a legszebb otthonod!

Kérdésed lenne?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre 

Comments are closed.