Minőségi padlóburkolat fával
2017-05-12
Fa padlóburkolatok fajtái
2017-06-06
Mind

Fa padlóburkolat, mire vigyázzak?

Lakásvásárlásnál vagy felújításnál sok mindent kell végig gondolni, hogy a munka során már ne érjen meglepetés minket. Legrosszabb esetben pláne bosszúság, ha valami utólag derül ki, miután egy rakás pénzt és energiát bele invesztáltunk a munkába! Ebben a cikkben a fa padlónak a kényesebb oldalát mutatjuk be.Nem lennénk kellően alaposak, ha a fapadlónak a hátrányait ne vennénk górcső alá. Mik ezek?

Vannak a fa padlónak hátrányai?

Tartasz tőle, hogy az otthonod parkettáján lépkedve az majd elkezd, recseg-ropogni a lábad alatt? Míg a legtöbb lakástulajdonos szereti a fapadló látványát, annak nyikorgó hangját a legkevésbé. Az alábbi tippeket megtartva megkapod a megoldás a padló elhallgattatásához.

Nedvesség Az évszakok váltakozásával az otthonunkban is váltakozik a hőmérséklet és a páratartalom. A különböző mennyiségű nedvesség a parkettára is hatással van. A nedvesség hatására a fa megduzzad, a szárazabb, alacsonyabb páratartalomnál pedig összezsugorodik. Ez a ciklus okozza az elemek közötti tágulást és az összehúzódást. A táblák illesztésénél szemmel látható lesz a laza szerkezet, vagyis a hézagok. Egy egyszerű megoldással segíthetünk ezen a problémán. A kritikus területet viasz pasztával kell lekezelni, amivel egy jó ideig megszűntethető a recsegés.

Mi a hézaghapsikám? Előfordulhat, hogy a nyikorgó zajforrás, egy kis rés miatt áll fenn, a padló és a támogató gerendák között. Ezt egyszerűen ki lehet küszöbölni anyag feltöltéssel. A réseket ragasztóval feltöltve a zavaró hanghatás megszüntethető. Miután a ragasztó megszáradt, a zaj is lecsökken.

Kérj árajánlatot tőlünk! Segítünk Neked, hogy mit, hogyan, mennyiért! Mi mindenben partnerek vagyunk, hogy Neked legyen a legszebb otthonod!

Kérdésed lenne?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre vagy kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat!

 

Kövesd figyelemmel a Trend Padlók oldalát, ahol hétről-hétre mindig friss tartalommal várunk.

Nagyszerű, elolvastad! Oszd meg a világgal is!

Comments are closed.