A minőségi parketta titka-Kährs
2017-04-24
Padló típusok
2017-04-30
Mind

Az összeillesztés lehetőségei

Avagy az innovatív fejlesztések eredménye

A fa padlók között különbséget tehetünk azok alapanyaga, felületük kialakítása és kezelése alapján. Az egyes darabok kialakítása eltérő lehet az alapján is, hogy hány sávból készítik a felületet. Mindezek mellett azonban a burkolat illesztése szerint is különbséget tehetünk a parketták között.

Hogy ez miért fontos?

Nem mindegy, hogy milyen kialakítás mellett döntünk, hiszen például egy forgalmas helyiségbe érdemes a lehető legnagyobb teherbírással rendelkező típust beszerezni. Ha erre is odafigyelünk, akkor nagy valószínűséggel nem lesz szükség rövid időn belül karbantartási munkálatokra – érdemes tehát alaposan megfontolni, hogy melyik faparketta ideális az otthonunkba.

Nézzük most, milyen lehetőségek közül választhatunk.

Akár egy kirakós

A tradicionális, és egyben legegyszerűbb megoldás a klasszikus „tongue & groove” változat. Ennek lényege, hogy a parketta darabjának széleit különböző módon alakítják ki, mégpedig úgy, hogy össze lehessen őket illeszteni. Ettől a parketta lerakása olyan lesz, akár egy „kirakós”, össze kell illeszteni a darabokat, és némi ragasztóval rögzíteni őket. Ennek előnye, hogy rendkívül egyszerű és gyors a burkolat lerakása; hátrány azonban, hogy nem túl tartós a végeredmény.

A továbbfejlesztett kirakós

A világon először 2000-ben hozták létre a mechanikailag továbbfejlesztett parketta kivitelezést. A Woodloc módszer lényege, hogy ugyan megmarad az egymást kiegészítő élek elve (és így a kirakós jellegű lerakás), azonban ebben az esetben az egyes darabok alját lehet összeilleszteni. Ennek köszönhetően nincs szükség ragasztóra a rögzítéshez, a parkettát lényegében a saját súlya tartja egyben. További előnye a módszernek, hogy a burkolat lerakása (és a felszedése egyaránt) gyorsabb, a padló pedig ellenállóbb a környezeti hatásoknak.

Az innováció csúcsa

A Woodloc5S a ma ismert legjobb kivitelezés, hiszen még egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a padlók lerakását. Emellett pedig a speciális kialakításának köszönhetően erős kivitelezés, amely ellenáll a hőmérséklet és páratartalom változásainak. Egyből a lerakás után használható a padló, hiszen nincs ragasztó amelynek száradása hosszú órákat venne igénybe.

 

A fa parketták között nem csak a különböző színű és fajtájú lehetőségeket, hanem az eltérő illesztést is megtalálhatjuk. A nagy választéknak köszönhetően mindenki rátalálhat az ideális megoldásra, amely az otthonába is tökéletesen illeszkedik.

Válogass parkettáink között

 

Kérdésed van?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre

Vagy kér HOME SERVICE szolgáltatásunkat

Comments are closed.