Padló típusok
2017-04-30
Magasfényű padlók
2017-05-07
Mind

A padlószőnyeg átka

 

Ezért ne válassz padlószőnyeget a gyerekszobába

A padlószőnyeg egyszerű és nagyszerű megoldásnak tűnik a csemeték szobájába, de nem árt vele vigyázni, mert használata könnyen visszaüt. Elmeséljük, hogy miért.

 A babakorú még rápisilhet, de később gond lehet a kakaó-és ételfoltokból is. Egy hányásos-hasmenéses vírusról már ne is beszéljünk. A vízfestéket, és a gyurmát még csak nem is említettük. A gyermek növekedésével egyenes arányban nő az eltüntethetetlen foltok mennyisége is.

 

A megtévesztés mestere

 

Ugyan igaz, hogy a padlószőnyeg melegebb, puhább, és így kevésbé kell féltenünk a gyerkőcöt a felfázástól, de cserébe hemzseghet az atktáktól, és nehézkes a tisztítása.

Sok anyuka tudna mesélni arról, mi minden ragad bele az anyagába, vagy ömlik ki rá, amit nem lehet kiszedni. Törölheted-sikálhatod, minden hiába.

Nyűg hátán nyűg, és mindennek a vége az lesz, hogy a padlószőnyeg a kukában végzi.

Hiába szeretné tehát az anyuka és az apuka, hogy a padlószőnyeg védelmezze szeme fényét a felfázástól, és tompítsa az eséseket, a padlószőnyeggel csak beválasztani tud. Itt megjegyzendő, hogy a gyerekek esetében nem annak kell drukkolni, hogy esés közben ne találkozzanak a padlóval, hanem attól, hogy kikerüljék a szekrény, vagy az asztal sarkát.

Allergiás a gyerkőc?

Akkor Isten őrizzen attól, hogy padlószőnyeget rakass le a szobába. Még ha napi kétszer is porszívózol, a házipor akkor sem tűnik el maradéktalanul róla, és így az allergia tünetei sem fognak.

Padlószőnyeg helyett

Most, hogy felsoroltuk az összes lehetséges pontot a padlószőnyeg ellen, szívből ajánljuk helyette például a laminált padlót és fa parkettát. Könnyen tisztítható, és bírja a strapát, ami nem utolsó szempont, ha gyerekszobáról van szó. Egy vidám színű szőnyeg pedig oldhatja a sivárságot. Helyezz alá csúszásgátlót, és a biztonság is adott lesz.

 

Nézd meg csupa derű, vicces és mesehősökkel ellátott darabszőnyegeinket, melyek egykönnyen gyermeked kedvencei lehetnek. Komfortosak, esztétikusak, és jó választásnak bizonyulnak mind a szülő, mind pedig a gyerkőc számára.

Kérdésed van?

Írj nekünk a padlotanacsadas@trendpadlok.hu címre

vagy kérd HOME SERVICE szolgáltatásunkat

Comments are closed.